SANZ QUALIFICA D’INSOSTENIBLE LA SITUACIÓ DELS HOSPITALS PÚBLICS

Marga Sanz, candidata d’Esquerra Unida a Les Corts: "La manca de llits als hospitals públics és conseqüència de les privatitzacions i del desviament a hospitals privats de i 225.000 operacions"

 

[@more@]

La candidata d’Esquerra Unida a Les Corts, Marga Sanz, considera que "la saturació de les urgències als hospitals públics "és conseqüència de la manca de política pública de sanitat del Consell. El Partit Popular ha desviat a hospitals privats 225.000 operacions des de 1996 i ha iniciat un procés de privatització de la gestió d’hospitals i centres de salut que suposa una minva intolerable dels recursos econòmics per a la sanitat pública".

Sanz recorda que segons les dades de les associacions de consumidors al País Valencià només hi ha 1’9 llits per cada 1.000 habitants, mentre a la resta de l’Estat la mitjana és de 3: "El Partit Popular és un càncer per als serveis públics. Els diners de totes i tots els valencians acaben engreixant els beneficis de les empreses privades mentre la sanitat pública està en una situació crítica i insostenible".

La candida d’esquerres considera que "el canvi al maig de 2007 és una qüestió de supervivència per als serveis públics, i en especial per a la sanitat. El PP pretén fer irreversible el procés de desmantellar els sistema públic de salut, un dret fonamental que s’està trepitjant de manera conscient".

"El model de la dreta és el dels Estats Units on la sanitat pública és totalment residual i assistencial mentre la gent ha d’adquirir una assegurança privada per gaudir d’un dret fonamental reconegut a la carta de drets humans".

Sanz assegura que "els interessos econòmics que mouen les empreses privades tenen un gran aliat al palau de la Generalitat en detriment dels interessos del conjunt de la societat"

València, 31 de gener de 2007

GABINET DE PREMSA EUPV

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.