RIBÓ DENUNCIA QUE PRESIDÈNCIA DE LES CORTS “HA MARGINAT EL VALENCIÀ EN EL DIA DE L’ARBRE”

El portaveu d’Esquerra Unida-Verds-l’Entesa lamenta que s’hagen enviat díptics a les escoles estrictament en castellà[@more@]

El síndic portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra Unida-Verds-l’Entesa, Joan Ribó, ha criticat aquest matí que presidència de les Corts Valencianes, “la segona autoritat del País Valencià, ha tornat a marginar el valencià en una activitat del parlament dirigida a la societat”, ha dit en referència a la convocatòria del “Dia de l’Arbre”. En eixe sentit, Ribó ha lamentat que “els col·legis del País Valencià han rebut una sèrie de díptics editats per les Corts al·lusius a la jornada estrictament en castellà, una circumstància que ens sembla doblement greu per tractar-se de centres educatius”. 

“Esquerra Unida vol manifestar el seu rebuig per l’oblit i menyspreu sistemàtic al valencià que demostra la presidència de les Corts Valencianes i el seu president, Julio de España, perquè s’està donant un pèssim exemple, el pitjor possible, en matèria de normalització lingüística”, ha dit Ribó. I ha afegit a continuació: “Li volem recordar a de España que l’article sisé de l’Estatut diu que s’atorgarà especial protecció i respecte a la recuperació del valencià. Si una institució com les Corts demostren tan poc respecte pel valencià i pel compliment de l’Estatut d’Autonomia, ¿qui li ha d’atorgar la mínima credibilitat al mateix”. “Detalls com aquest”, conclogué, “molt continuats i repetits en la trajectòria d’aquest president, indiquen la manca de voluntat normalitzadora del valencià per part del Partit Popular i fa cada volta més necessària una alternativa al govern de les institucions valencianes el proper mes de maig”. 

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA-VERDS-L’ENTESA

València, 1 de febrer de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.