ESQUERRA UNIDA INSTA AL GOVERN CENTRAL A POSICIONAR-SE SOBRE LA UNITAT LINGÜÍSTICA

La diputada al Congres Isaura Navarro denuncia que l’executiu socialista no es pronuncia sobre la interpretació de l’Estatut i exigeix acabar amb “les ambigüitats”[@more@]La diputada d’Esquerra Unida al Congrés dels Diputats, Isaura Navarro, ha dirigit una sèrie de preguntes parlamentàries al govern estatal per tal que l’executiu socialista es posicione sobre els criteris lingüístics que pensa aplicar en els seus àmbits d’actuació i, més concretament, si va a contemplar els criteris d’unitat lingüística. “Aquesta diputada va preguntar fa un temps sobre les previsions d’atendre la unitat lingüística en els àmbits propis del govern central, una iniciativa lògicament referida al conflicte artificial entre valencià i català. Doncs bé, el govern no va voler donar una resposta clara i va respondre, en un escrit amb data 2 de novembre de 2006, que acompliria amb l’Estatut valencià”, va explicar i va puntualitzar que la resposta “té una part preocupant donat que el text estatutari, tal i com està redactat, es presta a interpretacions”.

 

“Davant d’això, es tracta de demanar al govern central que es posicione. Si pensen interpretar l’Estatut com un pas cap al secessionisme lingüístic o com una formulació ambigua que permet preservar la unitat lingüística.  I exigim una resposta per saber com pensa actuar el govern en els seus àmbits d’actuació com els ministeris d’Educació, que inclou les escoles oficials d’idiomes, Cultura, Administracions Públiques o els propis mitjans de comunicació públics estatals”, va raonar la diputada”.

 

“Prou ja d’ambigüitats. No basta respondre que s’aplicarà el que contempla l’Estatut, sinó que necessitem saber què en pensa el govern sobre això. Cal saber si es posicionen del costat d’una interpretació científica avalada pel món acadèmic i per nombroses sentències o es posicionen amb les posicions rupturistes i demagògiques de la dreta valenciana”, conclogué.

 

GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA-VERDS-l’ENTESA

València, 26 de novembre de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ESQUERRA UNIDA INSTA AL GOVERN CENTRAL A POSICIONAR-SE SOBRE LA UNITAT LINGÜÍSTICA

  1. Joan diu:

    Som una revista, una ductora, que incloem en els nostres continguts el que podem en valencià. Estem per la unitat de la llengua però no per la denominació de català exclusivament. Perquè contem que no esta clar qu’es puga demostrar científicament que la llengua valenciana s’haja denominat sempre Catalá.

Els comentaris estan tancats.