GLÒRIA MARCOS: “URBE DESARROLLO DEMOSTRA L’ABISME ENTRE LES NECESSITATS DE LA CIUTADANIA I LA REALITAT URBANÍSTICA”

Glòria Marcos, candidata d’EUPV a la presidència de la Generalitat, alerta sobre “el greu desequilibri econòmic del País Valencià on l’urbanisme engreixa amb el beneplàcit del Consell i ofega a la indústria”[@more@]
La candidata d’Esquerra Unida a la presidència de la Generalitat Valenciana considera que la Fira d’Urbanisme ‘Urbe Desarrollo’ ha vingut a posar de manifest que “la política urbanística promoguda des del Consell no té res a veure amb les necessitats de la ciutadania sinó amb els interesses crematístics d’uns pocs”.

“La minúscula oferta d’habitatges de protecció oficial, l’augment desmesurat del preu tant pel que fa la nova construcció com als immobles de segona mà i l’ínfim percentatge del lloguer respecte al total són la radiografia d’un sector que ofega les economies familiars metre esgota el territori i els recursos naturals”

Pel que fa al creixement urbanístic, Marcos considera que “estem ratllant una situació irreversible que té greus conseqüències ambientals i socials, posant en perill el desenvolupament sostenible i el futur de les properes generacions”.

De fet, “en l’actualitat de cada 100 euros produïts al País Valencià, de manera legal, 26 corresponen al sector de la construcció i immobiliari, 10 per sobre de la mitjana espanyola. La Generalitat Valenciana està provocant, de manera conscient, una excessiva dependència de la rajola acompanyada d’una perillosa absència de polítiques industrial, que representen només el 2% del Producte Interior Brut. Ara, quan la construcció dona  símptomes d’estancament, milers de treballadores i treballadors es veuran condemnats a la desocupació per la manca d’equilibri de la política econòmica del Consell, on l’urbanisme engreixa amb el beneplàcit del Consell i ofega a la indústria”.

València, 27 de novembre de 2006
GABINET DE PREMSA EU-ENTESA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.