EUPV APLICARÀ UNA MORATÒRIA URBANÍSTICA I REVERTIRÀ ELS PAIs SENSE AIGUA I FORA DEL PGOU

Marina Albiol, candidata d’EUPV a Les Corts, considera que a les comarques de Castelló entre el sòl urbà no construït i les vivendes buides la projecció és un creixement irreal del 120% de la població”

[@more@]

La candidata d’EUPV a Les Corts, Marina Albiol, assegura que el creixement urbanístic de les comarques de Castelló provocarà en breu greus problemes socials, econòmics i ambientals.
Albiol calcula que entre el sòl urbà no construït (un 50%) i els habitatges buits (entre el 15 i el 20%) la projecció de la població és del 120% “una planificació totalment absurda quan l’increment poblacional està molt per sota (entre 2000 i 2006 ha estat del 15%)”.
Per això, la candidata d’esquerres indica que “el boom immobiliari només respon a interessos purament especulatius, tampoc el turisme justifica els índex dels que estem parlant” i avança que “des d’EU impulsarem l’aplicació d’una moratòria urbanística per tal de repensar tranquil·lament el model de creixement en base a criteris de sostenibilitat. Igualment, revertirem la reclassificaició dels PAIs aprovats fora dels Plans Generals o validats sense els recursos hídrics necessaris”.
Albiol recorda que el Tribunal Superior de Justicia acaba d’anul·lar el PAI de Porxinos per no tenir un informe de Confederació positiu, i proposa que “els informes de les administracions de conca siguen vinculants i no només preceptius, com en aquests moments”. Al respecte, la candidata d’esquerres apunta que Izquierda Unida va presentar una proposta de modificació de la Llei d’Aigües estatal en aquest sentit que va estar rebutjada pel PSOE i pel PP.
Des d’Esquerra Unida, Albiol alerta sobre “les carències en serveis, com l’abastiment d’aigua, energia i recollida de fem; així com els problemes de seguretat ciutadana i manca d’assistència sanitària i centres educatius que provoca el model de dispersió dels nuclis urbans imposat pel PP. Així com el desgavell que suposa invertir tots els recursos en la construcció mentre s’abandonen els sectors productius tradicionals agrícoles i industrials”.
València, 5 de febrer de 2007

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.