EUPV ANIMA A SECUNDAR L’APAGADA GENERAL CONTRA EL MALBARATAMENT D’ENERGIA

Glòria Marcos, candidata a la presidència de la Generalitat: "L’urbanisme depredador i dispers que multiplica el consum d’energia aboca el País Valencià un model social i mediamentalment insostenible"

[@more@]

La Coordinadora d’Esquerra Unida ha animat aquest matí a la ciutadania a secundar l’apagada de llum general durant cinc minuts per a demà dia 1 de febrer de 19.55 a 20.00 per protestar "contra el malbaratament energètic mundial i la necessitat d’actuar per reduir l’impacte de l’efecte hivernacle".

Coincident amb la presentació per part del grup d’experts de l’informe sobre les conseqüències presents i futures de l’efecte hivernacle encarregat per Nacions Unides, ecologistes d’arreu d’Europa i de la resta del Món han iniciat una campanya senzilla "per tal de posar de manifest diu Marcos l’erràtica política energètica que està portant a la humanitat a un futur incert i insostenible".

La candidata d’esquerres assegura que "o posem fre a l’actual model de desenvolupament urbanístic i energètic o en pocs anys les conseqüències ambientals, socials i econòmiques seran irreversibles". Marcos posa com a "exemple paradigmàtic d’aquest model suïcida" al planejament posat en marxa pel Partit Popular des del Consell: "L’urbanisme depredador i dispers que augmenta exponencialment el consum d’energia abocarà el País Valencià a buscar noves fons energètiques que posen en entredit l’equilibri".

La coordinadora d’Esquerra Unida denúncia "l’incompliment al País Valencià dels mínims de reducció de l’emissió de CO2 establerts a Kioto" i reclama "un gir copernicà en la política mediambiental" perquè "ens trobem al límit de l’esgotament en malbaratament de recursos naturals".

"Per això assegura cal un canvi immediat de les polítiques i de l’actual acord explícit entre especuladors i Consell. Una transformació de les maneres de fer per posar per davant el benestar social i ecològicament sostenible als interessos econòmics d’uns pocs"

València, 31 de gener de 2007

GABINET DE PREMSA EUPV

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.