“SALVEM LA CASELLA”

Des de la plataforma cívica “Salvem la Casella”, on sense obediència política, s’agrupem alzirenques i alzirencs sensibilitzats per preservar el nostre patrimoni natural de la pressió urbanística, principal agressió que l’amenaça, hem demanat amb insistència la declaració del conjunt de la Serra de les Agulles, com a Paratge Natural, tal i com en l’any 1990, ja ho aprovaren les Corts Valencianes. Malauradament, tant aleshores com ara, la revindicació conservacionista ha estat ignorada pel poder determinant de Rafael Blasco, ocupat en defendre altres interessos i projectes amb major projecció econòmica.

[@more@]

Si la Serra de les Agulles hagués estat declarada Paratge Natural, hauria estat molt més fàcil defensar-la de qualsevol atemptat, i en concret dels que ombregen el futur de la vall d’Aigües Vives. Per això mateix ens semblaren contradictòries les eufòriques declaracions de Blasco i Bastidas felicitant-se per haver pogut evitar l’ampliació de la CV-50, salvant la vall del seu negatiu impacte, amb l’acte, quasi immediat, d’admetre a tràmit els PAIs.


La plataforma cívica “Salvem la Casella” considera desafortunades i demagògiques les declaracions, invocant una mobilització ciutadana que ella menysprea, de l’alcaldessa d’Alzira amb motiu del traçat definitiu del Transvasament Xúquer-Vinalopó. Si en veritat el que pretén és preservar la integritat de la vall d’Aigües Vives, deuria predicar amb l’exemple, començant pel que està a les seues mans: desestimar els PAIs tal i com han demanat 16.500 ciutadans.


A partir d’eixe moment ens donaria més arguments per a seguir defensant la proposta ecologista d’evitar nous impactes, aprofitant els d’altres infraestructures per al traçat del TXV, per a oposar-nos a un projecte que, malgrat no compartim i considerem inútil, reconeguem el seu inequívoc interés general.

Mentre seguisca negociant amb els especuladors les contrapartides de la requalificació urbanística per desprotegir la Serra, els ciutadans, en el millor dels casos, poden arribar a la conclusió de que l’interés municipal per preservar-la de l’impacte del TXV no està motivat més que en que no es devalue el patrimoni natural que està negociant vendre. I en el pitjor, ja que la canalització del TXV travessa la finca on es vol ubicar el medievo, que els interessos municipals, per més que s’esforcen en disfressar-ho “d’interés comunitari”, son coincidents amb els dels especuladors: la sana pretensió de guanyar molts diners fàcils destruint Sol No Urbanitzable Protegit per construir xalets, hotels, àrees comercials i camps de golf.

http://annanoticies.com/2006/06/16/%e2%80%9csalvem-la-casella%e2%80%9d/

Plataforma de veïns/es
PAI-MAI GUADASSUAR

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.