ALGINET 3000 VIVENDES I CAMP DE GOLF

UNA EMPRESA VOL CONSTRUIR 3.000 VIVENDES I UN CAMP DE GOLF AL POBLE D’ALGINET.

El passat 9 de juny, el diari Las Provincias feia pública la notícia sobre aquest nou projecte immobiliari-especulatiu. Un projecte amb el que, segons el tinent d’alcalde, l’Ajuntament “no tenia cap vinculació”, i que “no comptava amb l’aval municipal”. No obstant, el regidor continuava explicant-se i deia que “no hi ha cap pla aprovat pel Consistori i que tampoc podria fer-ho, per l’entrada en vigor de la LUV”, que “fins que no es modifique el PGOU, no s’aprovarà res”.

[@more@]

D’aquesta manera, encara que pretenia desvincular a l’equip de govern de l’Ajuntament del projecte, el regidor deixava oberta clarament la possibilitat que a partir de l’any que ve, quan s’iniciarà la negociació per al nou Pla General, aquesta urbanització puga introduir-se en el planejament.

Per això, davant d’aquesta incertesa, i abans que comencen a generar-se més expectatives de “pelotazo”, tant el Bloc com EU han manifestat ja la seua oposició frontal al projecte. Una oposició a la que no podem més que unir-nos també la gent d’IdEA, per considerar aquest un projecte antidemocràtic i un projecte insostenible socialment, econòmicament i mediambientalment.

Des d’IdEA no ens oposem al creixement del nostre poble, però aquest creixement s’ha de decidir entre tots els ciutadans del poble, no ens el pot imposar una empresa forastera, ni podem deixar que la pressió que vagen a exercir els 180 propietaris vaja a valdre més que l’opinió dels 12.000 habitants, en el disseny del poble que volem. Ni considerem que el desenvolupament d’una nova zona residencial signifique tampoc el creixement del nostre poble, sinó que serà la coexistència de dos realitats socials distintes, desvinculades, en les que els habitants del nucli actual inevitablement veuran reduïda la qualitat dels serveis que reben per l’allau de nous vinguts a la nova urbanització que, evidentment com passa en tots aquests “pelotazos”, no preveuen ni ambulatoris, ni col•legis, ni poliesportius,…. Un projecte que desestructurarà el nostre poble al crear dos nuclis desvertebrats, disparant els consums energètics locals, que augmentarà la mobilitat mecanitzada i la intensitat de tràfic que, sobretot, patirà el nucli actual, receptor dels desplaçaments per compres, gestions i demés; i si a més demanen que l’Ajuntament els pose transport públic per acudir-hi a vore qui ho paga. Un projecte que a més han tingut la poca vergonya de voler-lo decorar amb un camp de golf, en un lloc on enguany els agricultors estan tenint restriccions d’aigua entre el 40% i el 60%, i que afecta a tots els regants de la Séquia Reial i el Canal Xúquer-Túria.

Un projecte en definitiva com ja hem dit insostenible socialment, económicament i mediambientalment, que va en contra de reforçar la cohesió social dels nostres conciutadans i en contra del desenvolupament d’un model de poble sostenible.

Alginet, 16 de juny de 2006.
Iniciativa d’Esquerres d’Alginet (IdEA)

http://annanoticies.com/2006/06/16/una-empresa-vol-construir-3000-vivendes-i-un-camp-de-golf-al-poble-d%e2%80%99alginet/

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.