ESQUERRA UNIDA PROPOSARÀ UNA LLEI BÀSICA DE PROPAGANDA INSTITUCIONAL PER EVITAR “ELS ABUSOS PARTIDISTES”

L’advocada i candidata de la formació, Mònica Oltra, diu que s’ha d’acabar “l’ús que fa el PP dels recursos públics per a fer-se propaganda electoral pura i dura i cada volta menys encoberta” [@more@]L’advocada i candidata d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a les properes eleccions autonòmiques, Mònica Oltra, ha anunciat hui que la seua formació treballa en la presentació d’un projecte de llei bàsica de regulació de la propaganda electoral pensat, en principi, per a ser presentat en el parlament de l’Estat i adaptat més tard al País Valencià. Aquesta llei, segons explicava Oltra, tindria com a principal objectiu “evitar els abusos partidistes que es fa amb la propaganda institucional, un instrument que de forma cada volta més descarada s’utilitza com a propaganda de partit, i al País Valencià tenim exemples recents i abundosos per part del Partit Popular amb una nova campanya que situa la despesa de la Generalitat en huit milions d’euros”. Així, la llei apostaria per limitar de forma dràstica l’ús de les campanes institucionals de propaganda, no sols a les administracions autonòmiques i estatals, sinó també als municipis. En període electoral, l’ús d’aquest procediment es limitaria a fer arribar a la població la informació necessària per poder exercir el dret a vot, com ja estableix la Junta Electoral Central, mentre que la resta del temps aquesta propaganda quedaria limitada a la informació bàsica sobre accés a serveis bàsics i els processos de sol·licitud de beques, ajudes, subvencions, etcètera. “D’aquesta forma”, raonava Oltra, “aconseguiríem un doble objectiu d’evitar als ciutadans la confusió derivada d’aquest tipus de campanyes i estalviaríem una bona quantitat de diners públics que les administracions, i no sols les regides pel PP, destinen a aquesta qüestió. Però al País Valencià tenim un problema específic i que hem d’acabar amb l’ús que fa el PP dels recursos públics per a fer-se propaganda electoral pura i dura i cada volta menys encoberta”. València, 28 de desembre de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.