MARCOS DENÚNCIA LA DESÍDIA DEL CONSELL FRONT A L’AUGMENT DELS MALTRACTES

Gloria Marcos, candidata d’EUPV a la presidència de la Generalitat, alerta sobre "l’evolució negativa al País Valencià" i anuncia que EUPV impulsarà a Les Corts una Llei Integral contra la Violència de Gènere

[@more@]

La candidata d’EUPV s’ha fet ressò de les darreres dades fetes públiques per l’Institut de la Dona després de la tercera macroenquesta (1999, 2002 i 2006): "La tendència al conjunt de l’Estat espanyol és de disminució, encara que molt insuficient, de les dones maltractades, però, per contra, al País Valencià han augmentat les víctimes en 2006 front a 2002". I considera que aquesta situació és fruït de "la desídia" de la Generalitat que "ni legisla ni aporta recursos per prevenir i combatre la violència contra les dones".

Esquerra Unida impulsarà a Les Corts la propera legislatura una Llei Integral contra la Violència de Gènere per a que la legislació estatal es puga adoptar al País Valencià amb recursos suficients i mesures concretes.

Cada dia que passa sense aquesta llei estem perdent oportunitats, els ajuntaments tenen noves responsabilitats que atorga la legislació que no poden aplicar per manca de recursos econòmics, humans i materials per posar-les en marxa". Així mateix, Marcos considera inajornable "la creació d’una mesa de tolerància zero on estigua representada la societat civil i un pla de prevenció socio-eductiu per extirpar de la societat aquesta lacra social que té la seua arrel al masclisme"

Marcos assegura que "no sabem en que està gastant-se la Generlaitat Valenciana els diners transferits per l’Estat en funció de la legislació, però del que sí tenim constància és que s’estan incomplint almenys 30 mesures de la legislació que afecten sobretot a la coordinació entre diferents administracions".

Pel que fa a les darreres declaracions de la consellera de Benestar Social, Marcos puntualitza que "les estadístiques sobre maltractament no poden estar basades en les usuàries de centres d’acollida, perquè només donen servei a sector socials molt determinants amb pocs recursos per a l’emancipació, mentre la majoria de víctimes busca el recolzament a seu entorn social i familiar" i assegura que "la majoria de maltractadors són valencians i no immigrants"

València, 21 de desembre de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.