PROPOSTES I ACTIVITATS IMMEDIATES – BOTÀNIC

El litigi al voltant del Jardí Botànic de València i el seu entorn està en una fase d'extraordinària importància. Tot i que es pot dir que la situació actual ha estat una gran victòria de la lluita ciutadana, cal saber que encara podria materialitzar-se alguna edificació d'ús privat als terrenys de l'antic pati dels jesuïtes, al cantó Petxina-Ferran el Catòlic. [@more@]

En juliol de 2005, la Direcció General de Patrimoni (conselleria de Cultura) va iniciar un expedient per declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) el Jardí Botànic amb la consegüent i obligatòria protecció del seu entorn, proscrivint-hi tota edificació... excepte els 16.445 metres quadrats considerats com a drets edificatoris d'Antoni Mestre, empresari de l'Expo-Hotel i altres negocis i promotor del gran hotel Crystal Palace. La resolució incoadora indica que aquesta edificabilitat únicament es podria materialitzar en una construcció de cinc plantes (sis en cas que l'edifici es dedicara a habitatges). El termini per a tancar l'expedient amb la declaració definitiva de BIC s'acaba en 15 mesos, és a dir, a l'octubre vinent. Però la conselleria de Cultura podria prorrogar-lo, motivadament, durant cinc mesos més; val a dir fins a març de 2007 aproximadament (això ens situa en vespres electorals). Si l'Administració és conseqüent amb els valors manifestats i expressats en la seua pròpia resolució que iniciava el procés en juliol de 2005, l'expedient definitiu es resoldria sense cap edificació en aquell lloc. Però no sabem què pot passar finalment. Les al•legacions i arguments de Salvem el Botànic (basats fonamentalment en què l'espai ha estat sempre lliure de tota edificació i per coherència cal mantenir-lo així) no han estat contestats amb claredat per la D. G. de Patrimoni. Així, cal pensar que l'Administració podria declarar en els mateixos termes que figuraven a la incoació, o siga: mantenint els drets edificatoris de Mestre, la qual cosa significaria malbaratar el paisatge urbà i enquistar un conflicte que perviu per causes i consideracions alienes a les patrimonials, històriques, urbanístiques i paisatgístiques. Sense oblidar que aquesta no sembla ser una solució que li agrade al promotor, entestat en construir-hi un gran hotel de luxe. Definitivament, des de Salvem el Botànic hem de continuar reclamant: negociació (per traslladar els drets edificatoris a un altre lloc) o expropiació (en termes justs per a les arques públiques). Salvem el Botànic, recuperem ciutat http://www.salvemelbotanic.org info@salvemelbotanic.org

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a PROPOSTES I ACTIVITATS IMMEDIATES – BOTÀNIC

 1. Enllacem aquest bloc al diari, i ens farem resó.

  Endavant… des de La Valldigna … ” NO A L’ALTA TENSIÓ $€ !!!!
  NI AQUI NI ENLLOC !!!!

 2. Acabem de conèixer el blog de Compromís pel Territori.
  Al Diari NO TAN A PROP reproduïm la vostra notícia i us enllacem.
  Bona sort, i tot el nostre suport des de Peníscola.
  Ja n’hi ha prou de tirar merda al mar.
  Plataforma NO TAN A PROP.
  http://depuradora.ya.st

Els comentaris estan tancats.