EU DIU QUE CONSELLERIA I PATRONAL DE L’EDUCACIÓ PRIVADA HAN ACORDAT CONCERTAR TAMBÉ EL BATXILLERAT EL CURS 2007-2008

La coordinadora de la formació, Glòria Marcos, denuncia el que seria “un atac definitiu a l’ensenyament públic”

 

[@more@]

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Glòria Marcos, ha denunciat aquest matí que la Conselleria d’Educació i les patronals de l’ensenyament privat “han acordat concertar i subvencionar també el  batxillerat, segons consta en documentació interna a la qual hem tingut accés”. “Aquesta mesura es posaria en marxa de forma immediata, el curs 2007-2008, i afectaria no sols a les unitats ja autoritzades però no concertades, és a dir, als centres que ja imparteixen batxillerat de forma privada, sinó també a les que no estan en funcionament”, va explicar.

 

“Tot això suposaria obrir les portes a un negoci sucós per als centres privats i també, evidentment, un atac definitiu a l’ensenyament públic i un pas inequívoc cap a la privatització del nostre sistema educatiu. Estem parlant d’un tema molt seriós perquè es tracta del tram d’educació no obligatòria que quedarà en mans de centres amb un ideari religiós molt marcat i que, a més, no tenen cap tipus d’interés ni voluntat de conrear els estudis en valencià. En la pràctica, un nou atac a la nostra llengua”, va afegir Marcos.

 

La dirigent d’esquerres, en tot cas, va advertir que aquesta situació “no és irreversible perquè abans del canvi de curs escolar, on està pactat ampliar els concerts al batxillerat, hi ha un procés electoral que cada volta sembla més decisiu en tots els àmbits”. “Si depèn del Compromís pel País Valencià, no anem a permetre un nou atac contra la universalitat, la laicitat i el caràcter públic del nostre sistema educatiu”, conclogué.

 

València, 3 de febrer de 2007

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.