EU ALERTA DE LA “CREIXENT” CASTELLANITZACIÓ DE RTVV I DE LA PÈRDUA D’AUDIÈNCIA

La coordinadora de la formació, Glòria Marcos, es marca com a tasca important “recuperar la televisió dels valencians i valencianes i tornar-li la seua funció social i vertebradora”

 

[@more@]

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i membre del Consell d’Administració de RTVV, Glòria Marcos, ha alertat de la “creixent castellanització” de Canal 9 i Punt 2 i la “pèrdua continuada d’audiència” de l’ens públic, segons dades facilitades per la pròpia direcció. Així, Marcos ressalta que en el trànsit entre 2005 i 2006 la utilització del valencià ha baixat del 75,8% al 74% del total de la producció, en el que considera “una tendència dels darrers anys introduïda de manera subtil però que s’està assentant que porta camí de fer més present encara el castellà en la cadena, incomplint la llei de creació”.

 

Mentre, l’audiència mitjana de la cadena ha baixat un 2,3% en el darrer exercici, una dada que contrasta “amb els estudis triomfalistes que ha encarregat la direcció i que no corresponen al creixent rebuig social a l’ens públic pel seu barroerisme, manipulació i, en general, mala qualitat de la programació, una circumstància de la qual no són responsables els treballadors sinó la direcció”. Un fet al qual va afegir la situació de “fallida econòmica” de l’ens que “tot i el seu ingent deute acumulat encara ha sumat al darrer exercici unes pèrdues de 130 milions d’euros”.

 

Així les coses, Marcos ha deixat clar que “tot i que hi ha molts temes en l’agenda política i als darrers temps no es parla tant de RTVV, la nostra formació s’ha marcat com una de les tasques importants per a 2007 recuperar la televisió dels valencians i valencianes i tornar-li la seua funció social i vertebradora i de promoció i difusió de la nostra cultura”. “Un canvi de model que ha d’anar acompanyat d’una gestió econòmica més equilibrada i racional, que compte amb els recursos propis tècnics i humans en comptes de privatitzar la producció”, afegí.

 

València, 25 de gener de 2007

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.