MARCOS DIU QUE S’HAN DE PROPOSAR “SOLUCIONS TANGIBLES” PER ALS AGRICULTORS VALENCIANS

Horta valencianaLa coordinadora d’Esquerra Unida proposa acabar amb les “falses explotacions agrícoles” i diu que el PP sols ha aportat la “manipulació electoralista dels problemes del sector”

 

[@more@]

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Glòria Marcos, ha manifestat aquest matí que s’han de proposar “solucions tangibles per als agricultors valencians, polítiques que els garantisquen poder continuar la seua activitat i que no els obligue a deixar el seu treball i les seues terres en mans dels especuladors immobiliaris”. En eixe sentit, la responsable política ha assenyalat que la recent polèmica entorn els preus del mercat citrícola “demostra que els nostres llauradors tenen massa factors en contra per a continuar desenvolupant la seua activitat i, per tant, s’han d’adoptar solucions viables i reals que els aprofiten no sols a ells, com a sector, sinó al conjunt de la societat”.

 

“Per contra, el Partit Popular sols ha aportat la manipulació electoralista dels problemes del sector, com ara la manca d’aigua, quan els fets han demostrat fefaentment que ací els únics interessos que s’estan protegint són els dels especuladors”, va manifestar Marcos. Així, la candidata a la Generalitat d’Esquerra Unida va considerar “molt significatiu” que al mateix temps que es produeix una devaluació de preus en el sector citrícola s’hagen augmentat el número d’explotacions. “Es tracta, en massa casos, de falses explotacions citrícoles que sols serveixen per netejar diners negres i inflar el mercat de manera negativa per als interessos dels autèntics agricultors. Amb això s’ha d’acabar”, explicà.

 

“De la mateixa forma, cal acabar, d’alguna forma, amb el desequilibri entre el que se li paga a l’agricultor pel seu producte i el preu final per al consumidor, una circumstància que està empentant a molts llauradors a vendre les seues terres. Terrenys que després són ocupats per les construccions”, va argumentar Marcos, qui va afegir que en el manteniment de l’activitat agrícola “ens estem jugant moltes coses del que sembla”.

 

València, 26 de desembre de 2006


Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.