OLTRA: “ELS PRESSUPOSTOS SÓN IRREALS I L’EVOLUCIÓ DE L’ATUR AIXÍ HO DEMOSTRA”

Joan Antoni Oltra, portaveu adjunt d’EU-l’Entesa a Les Corts, considera
“una vergonya que la conselleria d’infrastructures tinga l’augment més
baix als pressupostos el mateix any de l’accident del metro”

[@more@]

El portaveu adjunt d’EU-l’Entesa a Les Corts Valencianes, Joan Antoni Oltra, ha qualificat avui els pressupostos de la Generalitat com “absolutament irreals” i posa com a exemple “les dolentes dades de l’atur publicades avui mateix per l’enquesta de població activa (EPA). Mentre el Consell està venent un creixement econòmic i una creació de llocs de treball espectacular, la realitat és que als darrers dotze mesos s’han destruït 17.900 llocs de treball (un augment del 10’5%) i encapçalem el llista de comunitats amb més augment d’atur”.

“La propaganda del PP no resisteix cap comparació seriosa amb la realitat i això passa al conjunt dels comptes presentats avui mateix pel Consell”.

“La conselleria d’infrastructures i transport continua sent el parent pobre de l’administració, l’augment previst als pressupostos és menys de la meitat de la mitjana total i això el mateix any que s’ha posat de manifest les carències en seguretat i manteniment dels ferrocarrils. És una vergonya que el mateix any de l’accident del metro es presenten aquestos comptes”.

Junt a això, Oltra senyala que “la Generlaitat definitivament renuncia a la inversió pública, i això es manifesta en que les inversions pugen la meitat que els pressupost global, al igual que les transferències de capital als ajuntaments. El forat a les arques públiques provoca la manca de capacitat d’inversió de l’administració i definitivament el PP aposta únicament per la privatització d’aquesta prolongant, així, el problema als propers anys”.

A més, el portaveu d’esquerres indica que “la pujada dels pressupost global és una gran mentida perquè les previsions de creixement són errònies tal i com demostra l’evolució de l’atur. Si a això sumem que més de la meitat dels pressupost (el 52’2%) està destinat a despesa de personal i funcionament burocràtic, trobem que estem davant una administració en bancarrota sense capacitat d’inversió ni d’executar la despesa corrent”

València, 27 d’octubre de 2006
GABINET DE PREMSA EU-ENTESA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.