BOTELLA: “LA CONSELLERIA DE SANITAT NO FA RES PELS AFECTATS D’ARDYSTIL COM A REPRESALIA”

Alfred Botella, diputat d’EU-l’Entesa a Les Corts Valencianes: “Rambla va mentir a Les Corts quan va dir que els informes personalitzats estaven preparats. Any i mig després els afectats encara els esperen”

[@more@]

El diputat d’EU-l’Entesa a Les Corts Valencianes, Alfred Botella, ha denunciat avui la manca de compromís

El de la conselleria de sanitat amb els afectats de la síndrome Ardystil: “Ahir per segon vegada el conseller de sanitat ha deixat sense contestar a la pregunta d’EU-l’Entesa sobre el seguiment sanitari de les seqüeles als malalts. La primera vegada perquè no va comparèixer i la segona perquè van deixar fora de l’ordre del dia el tema amb l’excusa que el temps ja s’havia superat, cosa que es podia solucionar fàcilment i més tenint en compte que el tema s’arrossega des de fa temps”.

“Però la veritat és que la conselleria de sanitat no té cap interès en contestar. En juny de 2005, quan encara era conseller Vicente Rambla, ens van assegurar a Les Corts que ja estaven preparades les cartes per tal de traslladar individualment als afectats els informes sobre el seu seguiment. Any i mig i dos consellers de sanitat després els afectats i afectades encara esperen l’informe personalitzat”

Per això, Botella acusa al Consell i a la conselleria de sanitat de mentir premeditadament en seu paralamentària, de falta de consideració amb els afectats i d’estar retardant les compareixences per no parlar del tema.

El diputat d’esquerres sospita que “es tracta d’una represàlia contra els afectats per haver defensat els seus drets als tribunals, perquè des d’aleshores la Generalitat ha fet tot el que està a la seua mà per tal de retardar els pagaments (tal i com exigien els tribunals), de desatendre sanitàriament els afectats i de no haver-se pres seriosament la necessitat de fer un estudi epidemiològic en profunditat”.

València, 26 d’octubre de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.