EU-ENTESA RECLAMA QUE EL CONSELL DESTINE EL 0’7% DEL PRESSUPOST A COOPERACIÓ I EN 7 ANYS LA XIFRA ABASTE EL 0’7% DEL PIB VALENCIÀ

EU-Entesa presenta una esmena a la totalitat a la Llei de Cooperació i 86 parcials i denuncia que el PP pretén convertir les empreses en agents de cooperació per afavorir els seus negocis a l’estranger

[@more@]

El diputat d’UE-l’Entesa a Les Corts Valencianes, Ramón Cardona, assegura que el projecte de Llei de Cooperació remés pel Consell a Les Corts “no respon a les necessitats de la cooperació internacional ni ajuda a les Organitzacions No Governamentals a desenvolupar la seua tasca”.

Cardona recorda que la regulació de la cooperació ha canviat als darrers temps tres vegades “en un any el Consell va crear una Agència per regular la cooperació que a l’any següent va desaparèixer i ara plantegen una regulació molt allunyada de les necessitats reals”.

El diputat d’esquerres qualifica els recursos destinats a la cooperació de “molts insuficients” perquè “sempre han estat al voltant del 0’25% del pressupost” i la normativa proposada “no assegura ni de lluny el 0’7%” per això EU-Entesa proposarà que “el 0’7% del pressupost siga efectiu des dels propers pressupostos i es camine cap al 0’7% del PIB valencià en els propers 7 anys”.

“El projecte presentat segueix en la mateixa tendència de desorganització, perquè no determina quin serà l’òrgan directius que coordine la cooperació. Això sí, pretén reglamentar tota la cooperació, quan el que necessiten les ONG és el recolzament decidit de l’administració i no el control de les seus accions”.

Cardona considera “molt greu” que aquests llei arribe a plantejar “que les empreses poder convertir-se en agents de cooperació quan les seues intencions són lucratives, molt lluny del que necessita la cooperació”.

“EU-Entesa no pot acceptar de cap manera un projecte que no ha tingut cap participació en la seua redacció i no contempla la necessària implicació democràtica dels agents realment cooperants més que en un òrgan consultiu sense capacitat de decisió”.

El grup a Les Corts de EU-Entesa ha registra una esmena a la totalitat per a que el projecte de llei torne al Consell per a la seua reelaboració i 86 esmenes parcials encaminades a augmentar els fons, millorar la cooperació i assegurar la democràcia i la participació en la seua gestió.

València, 29 de setembre de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.