ARNAL INSTA A CAMPS A DECLARAR UNA MORATÒRIA URBANÍSTICA A L’HORA MENTRE ARRIBA LA PROTECCIÓ

Carles Arnal, diputat de l’Entesa per Esquerra Ecologista-Els Verds: “La destrucció intensiva de l’Horta és, fonamentalment, responsabilitat del Consell de Camps que ha deixat fer als interessos especulatius”

[@more@]

El diputat ecologista de l’Entesa, Carles Arnal, assegura que el president de la Generalitat, Francisco Camps, “torna a fer promeses fabuloses sobre la protecció de l’Horta mentre continua desapareixent amb el beneplàcit del Partit Popular”.

Arnal recorda que “el PP ha perdut moltes oportunitats per protegir l’Horta i s’ha negat reiteradament a fer-ho. Especialment greu va ser el rebuig a la Iniciativa Legislativa Popular que la dreta va rebutjar a l’anterior legislatura. Ara el pla de protecció torna a anunciar-se quan durant tot aquest temps s’han perdut grans extensió de l’Horta per projectes urbanístics impulsat, aprovats o tolerats i permesos pel PP”.

“Els projectes urbanístics de municipis de l’Horta suposen triplicar la població actual ocupant grans espais. De fet, segons un informe oficial del Consell a aquest ritme en 35 anys despareixerà tota l’Horta”.

“Ara per ara, no existeix cap protecció efectiva ni el Consell ha demostrat cap voluntat real. Si fora així declararien una moratòria urbanística a l’Horta fins que arribe la suposada protecció anunciada”.

Arnal diu que “quan arribe el projecte ja el valorarem en profunditat, però amb el precedent del Pla del Litoral ja ens temem que no es tractarà d’una protecció efectiva”.

El diputat ecologista considera “especialment greu” l’anunci de les compensacions econòmiques per als propietaris amb expectatives urbanístiques “aquest és el model d’Alboraia on a canvi de protegir una mínima part de l’Horta es preveu la urbanització de la major part, entre d’altes excuses, per començar als propietaris de la xicoteta zona a protegir”.

“La destrucció intensiva de l’Horta és, fonamentalment, responsabilitat del Consell de Camps que ha deixat fer als interessos especulatius”.

València, 29 de setembre de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.