EUPV ACUSA A CAMPS D’EMPRAR RADIOTELEVISIÓ VALENCIANA PER INTERFERIR EN LES ELECCIONS

Glòria Marcos, Coordinadora d’Esquerra Unida del proposta al PP “la firma d’un compromís per convertir els informatius i els debats en Canal 9 en un reflex de la pluralitat realment existent al País Valencià”

[@more@]

La Coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià, Glòria Marcos, ha acusat avui al president de la Generalitat, Francisco Camps, d’emprar radiotelevisió valenciana per “interferir” en les properes eleccions municipals i autonòmiques al “negar la pluralitat” no només dels partits polítics sinó també de la societat valenciana “tot el que no convé als interessos partidistes del PP no té cabuda a la televisió pública i això s’anomena censura”.

La líder d’EUPV posa com a exemple la desaparició de la informació sobre el 4rt Congrés d’Escola Valenciana “un reflex de la nul·la informació que Canal 9 ha donat sobre les mobilitzacions de les Trobades d’Escoles en Valencià en les que participaren més de 200.000 persones”.

“Es tracta del darrer exemple però els precedents són molt cridaners sobre tot pel que fa a la mobilització en defensa de la seguretat en el metro després del tràgic accident del 3 de juliol i el tractament a les discussions de la comissió d’investigació on només hi havia espai per a les tesis del PP”

Per això, la dirigent de la formació d’esquerres insta al PP a adquirir el compromís de signar amb la resta de partits “un codi ètic” basat “en la professionalitat i en un compromís de respecte per la pluralitat” sobre tot pel que fa als informatius i a la celebració de debats fins als comicis.

Marcos reivindica que “RTTV és de tots i el Partit Popular no pot continuar gestionant-la com si es tractés del seu ‘cortijo’ particular” tant pel que fa a la informació “totalment partidista” com per la “vehiculació del discurs a l’agenda i els interessos del PP”.

València, 28 de setembre de 2006

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.