L’AJUNTAMENT DE BÉTERA A INSTÀNCIA D’EU-ENTESA RECLAMA MÉS SEGURETAT PER A LA LÍNIA 1

La declaració institucional insta la Generalitat Valenciana a realitzar una auditoria general de la seguretat i funcionament dels transports i infrastructures de la Generalitat per un organisme independent

L’Ajuntament de Bétera ha aprovat per unanimitat una declaració institucional instant a la Generalitat Valenciana, entre d’altres coses “a realitzar una auditoria general de la seguretat i funcionament dels transports i infrastructures de la Generalitat per un organisme independent”.

La “Declaració Institucional en referència al tràgic i desgraciat accident ocorregut en la línia 1 del metro de València” va ser presentada per la portaveu d’EU-l’Entesa Neus Sánchez, i recolzada per tots els grups municipals (EU-Entesa, PP, Bloc, PSPV-PSOE, UPIB i UV) al plenari d’ahir dilluns a la nit.

El text reconeix que “en estos moments una comissió d’investigació hauria d’aclarir els motius de tan fatal accident i, sobretot, perquè no existien o no van funcionar dipositius de seguretat que l’evitaren” tot i això, i amb independència de les conclusions de la comissió que el plenari dictamine el proper dia 11 d’agost, els grups exigeixen a la Generalitat un seguit de mesures.

Amés de l’auditoria general de la seguretat la part dispositiva reclama que es modernitze la línia 1 del Metro fins deixar-la en els nivells de seguretat i confort de la millor de les línies en servei; que no funcione cap tren ni tram de via amb les condicions d’inseguretat que concurriren en l’accident i que es prioritzen els recursos per millorar les línies actuals sobre l’ampliació de línies “dedicant eixos recursos a la millora de les existents, fins que totes les línies, trams i trens de FGV disposen de tots els avanços de seguretat i confort disponible en el moment”.

Finalment, la declaració institucional recorda una reivindicació de l’Ajuntament de Bétera que data de novembre de 2001 com és “el desdoblament de la via en la línia 1 de metro des de Bétera a Montcada (Seminari)”.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.