CARDONA: “EL PRESSUPOST DEL PLA VALENCIÀ DE LA IMMIGRACIÓ ÉS DE 11’6 MILIONS D’EUROS I NO DE 939 COM DIU EL CONSELL”

Ramon Cardona, diputat autonòmic d’EU-l’Entesa: “La Generalitat prefereix deixar a centenars de persones malvivint al carrer que gastar-se un euro en procurar-los un espai digne on residir”

El diputat autonòmic d’EU-l’Entesa, Ramon Cardona, ha denunciat que el Pla Valencià de la Immigració 2004-2007 “és senzillament inexistent” de fet “dels 939’4 milions d’euros amb els que suposadament estava dotat el 91’5% (859’6) correspon a Sanitat i Educació on es comptabilitzen els recursos destinats pels serveis públics durant quatre anys a aquest sector social concret. És una situació tan ridícula com si ara la Generalitat plantejara una pla valencià per a les dones i calcularen els diners que l’educació i la sanitat pública destinen a la població femenina de manera separada a la masculina”.

“Pel que fa als 79’8 milions restants, i a pesar dels requeriments que hem fet de manera reiterada, no sabem a que es destinen, de fet ni tan sols sabem si s’han executat perquè les mesures arreplegades no s’estan duent a terme i no tenen cap desglossament pressupostari per poder fer un seguiment. Només tenim constància que entre 2004 i 2006 el pressupost d’integració de la immigració ha estat de 11’6 milions. El pla de fet forma part de la política de propaganda del Consell sense cap rerafons real”.

“Un pla –recorda Cardona– que ve anunciant-se des de 2001, que finalment es va presentar a l’abril de 2005 i que en teoria comprenia des del 2004 fins als 2007. És a dir, portem sis anys sense cap política pública destinada a afavorir la integració social de la immigració i evitar l’exclusió social i la pobresa dels nouvinguts Un temps en que la població migrant ha crescut de manera exponencial i on la Generalitat ha deixat que siguen els ajuntaments qui solventen la papereta i ho facen sense els recursos humans i econòmics necessaris”.

Pel que fa als 12 centres d’acollida temporal promesos per la Conselleria de Benestar Social, el diputat d’esquerres assegura que “es la millor demostració de la falta de compromís de la Generalitat que prefereix deixar a centenars de persones malvivint al carrer que gastar-se un euro en procurar-los un espai digne on residir fins que accedisquen a un habitatge. Aquesta carència és suplida per la solidaritat civil, com en el cas de la Casa Baobab a València, que la Generalitat rebutja, com hem vist, i finalment han de tancar les portes per manca de recolzament de l’administració”.

“La política d’immigració del PP consisteix –diu Cordona– exclusivament en criminalitzar els nouvinguts per tal de culpar-los de tots els mals, com hem vist en les declaracions de destacats dirigent, fent així una demagògia perillosa que introdueix en la societat el germen del racisme i la xenofòbia”.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.