COMPROMÍS PEL TERRITORI MULTIPLICARÀ LES MOBILITZACIONS SI EL CONSELL NO CANVIA LA SEUA POLÍTICA URBANÍSTICA

Compromís front al Palau de la Generalitat Valenciana el 15 de juny 2006La plataforma ciutadana demana per segona vegada una reunió amb el president de la Generalitat, Francisco Camps, i censura que dos mesos i mig després de la primera petició encara no hi ha hagut cap resposta.

[@more@]

El passat 29 de març, una delegació del moviment ciutadà Compromís pel Territori va presentar en el registre de Presidència de la Generalitat una sol·licitud de reunió amb el Cap del Consell, Sr. Camps, per a tractar les problemàtiques creades com a conseqüència de la política urbanístíca i mediambiental que porta a terme el govern valencià. Aquesta petició oficial no ha tingut encara, més de dos mesos després, cap resposta, en un gest que el Compromís considera poc democràtic, ja que li agrade o no al senyor Camps, el càrrec institucional que representa està per sobre d’interessos partidistes i té com una de les seues responsabilitats més importants atendre i escoltar les posicions plurals de la societat valenciana, fins i tot aquelles que no combreguen amb les seues polítiques.

Ara, dos mesos després, hi ha a més un nou escenari: la multitudinària manifestació del passat 3 de juny, que va comptar amb el suport d’un centenar de plataformes locals i comarcals, d’associacions culturals i dels sindicats, va expressar l’ample malestar ciutadà amb una política urbanística que no contempla la participació ni els més elementals criteris de sostenibilitat i respecte al medi ambient i la salut. Igualment, s’han multiplicat les veus especialitzades (urbanistes, universitats, Unió Europea …) que alerten del perill del model econòmic i de gestió del territori que fa el PP al País Valencià. El president del Consell no pot ignorar l’opinió d’una part important de la ciutadania valenciana, i no atendre’ls tampoc aquesta vegada confirmaria la continuïtat de la política protagonitzada pel Sr. Blasco de no dialogar amb els ciutadans, política que tants conflictes ha creat.

D’altra banda, aquest nou escenari s’ha vist confirmat per algunes recents manifestacions del nou conseller de Territori, el Sr. Gonzàlez Pons, en el sentit de la necessitat de posar límit al creixement urbanístic. Compromís es felicita per aquest gir en el posicionament verbal del substitut del Sr. Blasco, i considera que el canvi és resultat del clam ciutadà del 3 de juny, però continuarem atents a la política real més que no a les paraules del nou Conseller. Les declaracions han d’anar seguides de canvis reals, amb l’aprovació de la moratòria urbanística que reclamem: reclamem fets, i no paraules. Si no hi ha aquest canvi per part de la Generalitat, des del Compromís pel Territori es multiplicaran les mobilitzacions arreu del País Valencià. A un any de les eleccions autonòmiques i municipals, una creixent confrontació amb un part, cada vegada major, de la ciutadania valenciana no és el millor escenari per al PP. Per això, des del Compromís pel Territori es demana al president Camps que actue amb sensatesa i responsabilitat, tot just el que no ha tingut fins ara.

València, 15 Juny 2006

COMISSIÓ TÈCNICA COMPROMÍS PEL TERRITORI

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.